Godsejerparret Anne Sophie og Stig Gamborg med deres fire børn foran familiegodset Møllerup på Djursland.

Møllerup Gods fortsætter TV succes

Godsejerparret Anne Sophie og Stig Gamborg blev i foråret landskendt i TV succesen ”Godsejerne” på DR1, som inviterede indenfor på Møllerup Gods beliggende i Nationalpark Mols Bjerge. Godsejerparret vender nu tilbage i ny sæson af det populære TV program.

- Programmet blev taget rigtig godt imod af de mange seere, og vi glæder os over al den positive tilkendegivelse, som vi har modtaget. Der er færre og færre mennesker tilknyttet landbruget, og med tv-udsendelsen får vi mulighed for, at vise hvad vi laver ude på landet, siger Anne Sophie Gamborg, ejer af Møllerup Gods på Djursland. 

Godsejerparret er klar til en ny sæson af ”Godsejerne”, og er allerede i fuld gang med TV optagelserne.

- Det kræver en del planlægning, når TV holdet kommer på besøg. Så tager vi en hel dag ud af kalenderen, og arbejder benhårdt på, at optage et helt afsnit, siger Anne Sophie Gamborg og fortsætter:

- Vi håber, at vi kan bidrage med et nuanceret syn på det at være godsejer. Der er enormt meget arbejde forbundet med hvervet, og man skal være nyskabende hele tiden. Vi kan ikke længere leve kun af landbruget, så vi er nødt til at sætte andre projekter i gang, ligesom vi gjorde med Verdensballetten for 4 år siden, som i dag vokser sig større år for år, siger Anne Sophie Gamborg.

Godsejerparret vil gerne være en god lokal medspiller og samarbejdspartner, og håber på, at Møllerup Gods kan blive et kulturhistorisk fyrtårn, som kan huse større arrangementer, såsom Verdensballetten, som havde et rekordstort publikumsantal på over 1.700 gæster i sommers.

Godsejerparret har mange idéer, og er i dag ved at udvikle et helt nyt og innovativt fødevarebrand, hvor blandet andet industrihamp integreres i fødevareproduktion. 

- Udfordringen ved vores hampeprojekt er, at ikke alle dele af hampeplanten er godkendt som fødevare endnu på trods af, at gentagne undersøgelser viser, at planten er sprængfyldt med nærringsstoffer og essentielle olier. Dem vil vi gerne bevare, og det kræver en del arbejde, fordi det er så nyt et område indenfor fødevareindustrien. Samtidig vil vi gerne arbejde ud fra et bæredygtigt synspunkt om, at vi anvender hele planten og mindsker ressourcespildet, siger Anne Sophie Gamborg, som glæder sig til, at præsentere det nye fødevarebrand.