Møllerup. Fra Marsk Stig til i dag.

Nyt storværk om Møllerup Gods nedfælder levende kultur på papir

Levende kultur nedfældet på papir

Levende kultur nedfældet på papir

For første gang nogensinde er der nu en bog på gaden om Møllerup Gods. Vigtig viden til fremtiden, ifølge bestyrelsen i Nationalpark Mols Bjerge.

Læs mere

Ny bog om Møllerup Gods af Vilfred Friborg Hansen

"Mesterværket belyser herregårdslivet på Møllerup Gods, og der er kød og blod på historien, der starter med den første kendte ejer af Møllerup, den berygtede Marsk Stig. Han blev dømt fredløs som kongemorder - en helt anden sag er, om han også var skyldig?"

Klik og køb bogen her

Forfatter Vilfred Friborg Hansen:

"Historisk er Møllerup kendt som Marsk Stigs borg. Det var Marsk Stig, der blev dømt fredløs for mordet på kong Erik Glipping i Finderup Lade Skt. Cæcilienat 22. november 1286 - det sidste kongemord i danmarks historien. Derfor har bogen fået titlen "Møllerup. Fra Marsk Stig til i dag"

"Jeg har forsøgt at lege detektiv og give et svar, men resultatet skal ikke afsløres her. Mest plads optager dog de sidste hundrede års historie på Møllerup. Det skyldes især, at jeg har interviewet en række tidligere og nuværende medarbejdere, samt de nuværende ejere og generationern før dem. Derved har herregårdslivet på Møllerup kunnet belyses, inde som ude, så der virkelig kommer kød og blod på historien"

"Jeg forventer naturligvis, at læserne vil få samme spændende oplevelse ved at læse bogen, som jeg har haft ved at skrive den"

Kongemord, tjenestefolk og verdensballet i nyt storværk om Møllerup Gods

Kongemord og tjenestefolk

I bogen kan alle interesserede komme et spadestik dybere i det moderne gods' historie. Det er ikke alene interessant, men også underholdende at læse.

Læs mere

Ny bog om Møllerup Gods af Vilfred Friborg Hansen

Ny bog om Møllerup Gods

Som sædvanen er, udgiver Boggalleriet Rønde, ved boghandler Niels Trangbæk, en lokalhistorisk bog skrevet af tidligere borgmester Vilfred Friborg Hansen

Læs mere

Ny bog om Møllerup Gods af Vilfred Friborg Hansen

App aktiverer bogens billeder

Som noget nyt vil nogle af bogens billeder kunne aktiveres i 4D med videoklip fra en app, som firmaet Worth-Keeping har udviklet

Læs mere

Ny bog om Møllerup Gods af Vilfred Friborg Hansen

Fotografen Anne Steen

Fotograf Anne Steen har bidraget med en stor del af bogens mange illustrationer

Læs mere