Nyheder fra Møllerup Gods

Verdensballet Møllerup Gods H.M. Dronningen

H.M. Dronningen til Verdensballet på Møllerup Gods

https://www.billedbladet.dk/kongelige/danmark/paa-besoeg-hos-veninden-skoen-sommeraften-dronningen

 

Verdensballet Møllerup Gods H.M. Dronningen

H.M. Dronningen til Verdensballet på Møllerup Gods

H.M. Dronningen deltager igen i år, når Verdensballetten danser foran hovedbygningen på Møllerup Gods lørdag den 13. juli kl. 19.30.

Verdensballetten er et af Danmarks største kulturelle sommerevents, der samler publikum over hele landet, når verdenskendte dansere og musikere udspiller deres talent under åben himmel på Møllerup Gods. Igen år er H.M. Dronningen blandt gæsterne, når Verdensballetten besøger Møllerup Gods den 13. juli.

”Det er en stor glæde, at H.M. Dronningen vil overvære Verdensballetten på Møllerup, og vi ser frem til at kunne præsentere endnu et spændende og varieret program i Møllerups hyggelige rammer”, udtaler godsejerinden Anne Sophie Gamborg, der sammen med sin mand Stig Gamborg, vil holde H.M. Dronningen med selskab under besøget.

Det er ottende gang, at Møllerup Gods åbner dørene for et arrangement fuld af kulturelle indslag og en lang række verdensstjerner. Hvert år byder Møllerup Gods både verdensstjerner og lokale indslag indenfor, for at give gæsterne den bedst mulige kulturelle sommeroplevelse. Dagen udfolder sig i de kulturhistoriske rammer på Møllerup Gods, hvor scenen er sat op foran hovedbygningen, der således danner lærred for Verdensballettens stjerner.

Flere af stjernerne ved dette års ballet har danset på Møllerup Gods flere gange, men gæsterne kan også se frem til to nye danske indslag. Den danske sopran Denise Beck debuterer på Møllerup Gods og skal bl.a. synge sammen med Verdensballettens kunstneriske leder Jens-Christian Wandt. Desuden kan gæsterne se frem til en solooptræden med den talentfulde Marian Walter, der er koreograferet af den unge Tobias Praetorius, der har sin daglige gang på Den Kgl. Ballet i København.

”Verdensballetten præsenterer endnu en gang et storslået program med både nye og kendte kunstnere for gæsterne på Møllerup. Vi glæder os til at byde Denise Beck velkommen og se Marian Walter udføre en solooptræden, der er instrueret af det spirende unge talent Tobias Preatorius. Igen i år kommer Verdensballetten med et program, som både tiltaler feinsmeckeren og novicen inden for ballet og opera,” udtaler Anne Sophie Gamborg.

Dagen starter allerede kl. 16.00, hvor godsets smukke park åbner for picnic. Her vil gæsterne kunne nyde deres mad til lokale toner fra duoen Tibrin Planet. Hør lidt af ders musik her
Gæsterne får mulighed for at deltage i historisk rundvisning eller et foredrag om hamps mange anvendelsesmuligheder. Desuden er Hubertus Kroen åben, hvis gæsterne foretrækker en udsøgt gourmetmiddag, inden forestillingen begynder. Både picnickurv og gourmetmiddag er baseret på lokale råvarer og hamp fra godsets egen fødevareproduktion.

Møllerup Gods hamp industri udlejning investering

Møllerup Gods kombinerer Landbrug og industri

Godsejer Anne Sophie Gamborg er blevet interviewet til Landbrugsavisen. Det er der kommet en god og inspirerende artikel ud af, som fortæller, hvordan vi på Møllerup kobler landbrug og industri sammen - det ene behøver nemlig ikke at udelukke det andet

 

Læs artiklen her

Møllerup Gods politikerbesøg Nicolai Wammen hamp bæredygtighed cirkulær økonomi

Nicolai Wammen på besøg på Møllerup Gods

Mandag besøgte Folketingspolitiker Nicolai Wammen Møllerup Gods til en snak om cirkulær økonomi og bæredygtighed i landbruget.

Med fokus på dyrkningen af hamp kom godsejer Anne Sophie Gamborg ind på de mange gode egenskaber, som planten har:

”Frøene indeholder jo de gode omega-fedstoffer, mange fibre og proteiner og dem anvender vi jo til en række af fødevarer, ligesom frøets olie bruges i hudplejeprodukter. Stænglerne kan vi med en ny teknologi forarbejde og derved få glæde af de stærke fibre til f.eks. isoleringsmåtter, formpressede plader eller dyrkningsmåtter til gartnerier. Som det nyeste tiltag er vi jo med i forsøget om medicinsk cannabis, og her er det bladende, der anvendes.”

Med ovenstående anvendelsesmuligheder er dyrkningen af hamp på Møllerup Gods en fuldstændig cirkulær økonomi, idet stort set alt af planten anvendes.

Møllerup Gods har dyrket hamp siden 2015, hvor man startede op med 30 hektar -i år opdyrkes 600 hektar med hamp og landbruget på Møllerup er domineret af hampen, selv om der også dyrkes andre afgrøder.

Nicolai Wammen blev også oplyst omkring de politiske udfordringer, som Anne Sophie og Stig Gamborg er stødt på i deres ellers innovative tilgang til at drive et gods med landbrug. Wammen medgiver, at der er brug for, at landbruget får gode vilkår og mener, at der er behov for at tænke nyt i forhold til lovgivninger på området -netop for at støtte op om visionære landmænd og cirkulær økonomi.

Maskinbladet fik et fint interview med Wammen om dagens oplevelser og indtryk

Se videoen her

Møllerup Gods sanketur urter kok biolog biodiversitet natur

Sanketur i naturen omkring Møllerup

Søndag d. 12. maj har du en enestående mulighed for at komme med ud i naturen omkring Møllerup Gods og samle forårets spændende urter. Biolog Hans Paarup Thomsen guider, viser og fortæller om de forskellige urter, vi finder i naturen.
Undervejs vil der blive smagt på de forskellige fund, som vi senere skal spise sammen.
Der vil som afslutning være en lækker frokostbuffet med spændende retter, brød og salater, der hylder forårets lækre vilde urter tilberedt af kok Rasmus Schmidt.


Hans Paarup Thomsen - Biolog:
Hans er biolog med ekspertise inden for botaniske registreringer af lysåben såvel som skovnatur. Hans har et omfattende botanisk artskendskab  samt omfattende kendskab til svampe, mosser og laver. Hans er i felten fra tidlig forår til sent på efteråret - så længe der er grønne planter. Det betyder, at Hans kan skelne de fleste planter fra hinanden fra de er helt små og frem til de er afblomstrede. Herudover er Hans glad for mad og for at samle friske urter i naturen, som kan anvendes i madlavning. Hans vil hjælpe med at finde de spiselige planter på en tur, hvor der også vil være fokus på de forskellige plantearters økologi og livshistorier. For planter kan fortælle meget om den natur vi er omgivet af.

Rasmus Schmidt - Kok:
Arbejder til dagligt med vild mad og bruger naturen omkring nå han kokkererer. Derudover er bæredygtighed og dyrevelfærd en meget vigtig ingrediens i alt mad, som Rasmus laver. Sammen med sin bror der er en ihærdig jæger, driver han den nomadiske jagtrestaurant Guns N' Gourmet, der har fokus på den vilde natur og maden herfra.

 

Køb billet her

Møllerup Gods Verdensballet balletstjerner opera Jens-Christian Wandt Denise Beck

Verdensballetten på Møllerup Gods - årets nyheder

For 8. år i træk danser Verdensballetten på Møllerup Gods, og der er både nye og kendte kunstnere på programmet.

På Møllerup Gods forventes det igen i år at blive en magisk sommeraften, når Verdensballetten præsenterer årets forestilling med internationale balletstjerner og danske operasangere og musikere lørdag d. 13. juli 2019.

Den ene af Verdensballettens kunstneriske ledere Steven McRae er tilbage på scenen, efter at han sidste år måtte ”springe over” pga. en mindre skade. Udover sit faste engagement som 1. solodanser ved The Royal Ballet of London, har han i denne sæson indspillet film. Han har en af de bærende roller i filmatiseringen af musicalen Cats, som får verdenspremiere til december. Her optræder han i selskab med nogle af filmens helt store navne – bl.a. Judi Dench, Ian McKellen, Jennifer Hudson og Taylor Swift.

Årets nye balletnavn bliver den 27-årige ballerina fra The Royal Ballet of London Yasmine Naghdi. Hun skabte overskrifter, da hun sidste år debuterede I rollen som Julie i Romeo & Julie med flotte anmeldelser til følge, bl.a. skrev det internationale balletblad ”Dance Magazine”: ”Med sin ubesværede teknik og sin store musikalitet lod hun trinene synge” – og fortsætter ”Yasmine Naghdi er en lyrisk ballerina, man skal holde øje med”.  Nu får hun sin debut med Verdensballetten og skal bl.a. danse med den italienske solodanser fra London Federico Bonelli.

Derudover bliver det til et gensyn med bl.a. Iana Salenko og Marian Walter fra Statsballetten i Berlin, Nehemiah Kish og Yuhui Choe fra The Royal Ballet of London.  

Årets kvindelige operasanger bliver den danske sopran Denise Beck, som til dagligt bor i Berlin, men som optræder på de store scener i Europa – hun har bl.a. sunget i Wien, München, Amsterdam, Oslo og Moskva og i denne sæson har hun også været engageret på operaen i København.

”Jeg glæder mig meget til at skulle synge med Verdensballetten til juli. Det er en kæmpe fornøjelse at være med, at opleve så dygtige dansere og musikere, at mærke publikums glæde og begejstring. Jeg er sikker på det bliver en fabelagtig oplevelse og tur”, siger Denise Beck.

Denise Beck får selskab af Verdensballettens kunstneriske leder Jens-Christian Wandt, der igen i år optræder i rollen som både sanger og konferencier, og de vil blive akkompagneret af Verdensballettens faste musikere – violinisten Niklas Walentin og pianisten Alexander McKenzie, der er med for 3. år i træk.

Det er som altid operasangeren Jens-Christian Wandt der er primus motor på Verdensballetten – også han glæder sig meget til forestillingen på Møllerup Gods:

”det er altid noget særligt at optræde på Møllerup Gods. Stemningen, omgivelser, publikum og kunst – det hele går op i en højere enhed som gør Møllerup til noget helt specielt. Vi føler os alle meget hjemme på Møllerup og det giver et større overskud så vi kan yde endnu mere når vi står på scenen. Med hovedbygningen som den maleriske kulisse og med en række af verdens største kunstnere fra ballettens verden på scenen, så er jeg sikker på at vi igen i år vil opleve en magisk aften på Møllerup."

Køb billet her

Møllerup Gods Convert bæredygtig tekstil genbrug fibre

Flot artikel om Convert

Jyllandsposten bringer 4. februar en flot artikel om Convert, som holder til på Møllerup Gods. Virksomheden forstår at genanvende fibre af alle slags og revolutionerer således hele tekstilindustrien
 
Møllerup Gods Hubertus Kro uddannelse ministerbesøg seges

Ministerbesøg på Møllerup Gods

I forbindelse med at SEGES har afholdt første modul af Eliteuddannelsen for Innovative Landmænd på Hubertus Kroen, har vi haft besøg af Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen. Her skulle en ny førerløs traktor vises frem, og ministeren fik selv lov at prøve den af
 
nytårskoncertMøllerup Gods opera begivenhed kultur jens-christian wandt tenor

Nytårskoncert på Møllerup Gods

Møllerup Gods skyder det nye år ind med en festlig nytårskoncert torsdag d. 17. januar 2019. Oplev Verdensballettens tre fantastiske musikere - operasanger Jens-Christian Wandt, violinist Niklas Walentin og pianist Alexander McKenzie - i kendte værker af bl.a. Strauss, Tchaikovsky, Bernstein og Jakob Gade. 
Det hele bliver præsenteret uhøjtideligt og med glimt i øjet - helt som det sig hør og bør til en festlig nytårskoncert. 
Niklas Walentin har netop modtaget Carl Nielsen Selskabets store pris, Jens-Christian Wandt er lige nu aktuel med sit nye album "Vinterens Sange"og Alexander McKenzie præsenterer for 2. år i træksinegen balletfestival, Kampperballetten, hvor han blander ballet med kammermusik. Så det er tre meget aktuelle og dygtige musikere, der kommer til Møllerup Gods i januar

Køb billet via dette link

Verdensballet Møllerup Gods ballet opera sommer begivenhed kultur østjyllands mest omtalte kulturelle begivenhed

Verdenballetten kommer til Møllerup Gods d. 13. juli 2019

Siden 2012 har de klassiske gule mure på Møllerup Gods dannet rammen for Verdensballetten, og med mange tusinde gæster gennem årene er begivenheden efterhånden en fasttømret og yderst populær sommertradition på Djursland.

Nu til sommer optræder Verdensballetten med Møllerup Gods som sit fortryllende bagtæppe lørdag d. 13. juli under den åbne sommerhimmel, hvor svalerne ofte danser lystigt i takt med forestillingen på aftenhimlen. 
Balletdansere fra nogle af verdens dygtigste balletkompagnier, danske operasangere og internationale musikere byder på nye overraskelser i programmet som uddrag fra mere velkendte stykker – alle med afsæt i både det klassiske og det moderne repertoire.

Verdensballettens konferencier og tenor Jens-Christian Wandt sikrer en sammensat kulturel oplevelse, hvor alle – kendere som nybegyndere – kan være med.

Køb billet via dette link

Julekoncert Møllerup Gods Aarhus Gospel Voices jul opera sang

Julekoncert på Møllerup Gods

Vi kan med stor glæde annoncere, at der afholdes julekoncert søndag d. 25. november kl 17:00 på Møllerup Gods!
Julekoncerten afholdes i smukke historiske rammer og er sammensat af flere musikalske oplevelser, bl.a. julesange fremført af Aarhus Gospel Voices. Godsejer Anne Sophie Gamborg vil lede publikum gennem en musikalsk juleoplevelse udover det sædvanlige. Overskuddet fra koncerten går til Organisationen Barndrømmen

Bestil billet via dette link

Møllerup spiller rolle i video om Feldballe Kirke

Møllerup spiller rolle i video om Feldballe Kirke

Med Møllerups smukke slotsbygning som baggrund fortæller godsejer Anne Sophie Gamborg om den nære relation der består mellem Møllerup og Feldballe Kirke. Foreviget af fotograf Jesper Søhof fra Aros Kommunikation i Århus, sekunderet af journalist Line Berg-Stærk og Morten Bay-Mortensen fra Syddjurs Provsti. Foto: Syddjurs Provsti

Læs hele artiklen her

Møllerup Gods Royal Hendes Majestæt Dronningen Verdensballet

Møllerup Gods får fin omtalt i magasinet Your Danish Life

Magasinet YourDanishLife.dk omtaler i fine vendinger Møllerups Gods og Hendes Majestæts besøg på godset i anledning af Verdensballetten 2018

Læs hele artiklen her

Møllerup Gods medlem The Danish Club Historike huse mødested event firmaarrangement

Møllerup Gods er nu at finde blandt andre historiske huse på The Danish Club

Møllerup Gods er blevet medlem af det Realdania-støttede projekt The Danish Club, som indeholder en guide til historiske huse i Danmark. Her kan brugerne søge oplevelser i kulturhistoriske omgivelser samt de helt rette rammer til arbejde, fest eller ferie.

Med etableringen af The Danish Club vil foreningen Historiske Huse gøre det let for alle at finde unikke oplevelser i bevaringsværdige bygninger overalt i Danmark. Det Realdaniastøttede projekt er bygget op om websitet www.thedanishclub.dk, der skal fungere som ”hub” for de historiske huse og for alle, som leder efter særlige, inspirerende steder at besøge, feste eller arbejde.


”Steder med en særlig historie i form af unikke bygninger og kulturmiljøer har en betydning for både identitet, stolthed og udvikling i et område. I Realdania har vi gennem en årrække arbejdet med at sætte fokus på og understøtte lokale potentialer, f.eks. historisk og kulturelt vigtige bygninger. Med websitet bliver det nu meget lettere for os alle sammen at finde de mange perler rundt omkring i landet, som kan give os oplevelser i helt særlige rammer,” siger projektleder Eske Møller, Realdania. 
Udover at få en enestående oplevelse er de besøgende også med til at værne om den danske kulturarv. Birthe Iuel, Præsident i Historiske Huse, venter sig derfor meget af foreningens nye initiativ:

”Det er dyrt at eje et historisk hus. The Danish Club bliver både en indgang til et unikt oplevelsesunivers for besøgende og en ny indtægtskanal for ejerne. Når de historiske huse får flere besøgende, får ejerne også flere indtægter til at vedligeholde bygningerne og videreudvikle deres tilbud. Med The Danish Club vinder derfor både ejerne af de historiske huse og den brede befolkning.” 
Fra starten har ejerne af 200 historiske huse tilmeldt sig sitet. Besøgende kan søge indenfor forskellige kategorier og læse beskrivelser af husenes mange spændende aktiviteter og oplevelser.

 

 

Se Møllerup Gods' side på The Danish Club her

Stor økonomisk opbakning til Verdensballetten på Møllerup Gods fondsstøtte

Stor økonomisk opbakning til Verdensballetten på Møllerup Gods

Møllerup Gods oplever igen i år stor opbakning til sommerens arrangement, hvor Verdensballetten opføres på godset.

Møllerup: Opbakningen til den store østjyske kulturbegivenhed, hvor Verdensballetten opføres på Møllerup Gods, er igen i år stor, og det er noget, der glæder godsejer Anne Sophie Gamborg:
"Det er klart, at den opbakning, vi møder til gennemførelse af et så omfattende og bekosteligt arrangement, er uvurderlig for Møllerup Gods. Det er et stort arbejde at få bygninger og udendørsarealer klar til at have så mange mennesker på besøg i parken, på parkeringsarealer og i selve gårdmiljøet. Derfor er vi også meget taknemmelige for den store opbakning, vi møder ikke mindst fra de fonde, der støtter disse vigtige kulturelle arrangementer"

Møllerup Gods har i år foreløbigt modtaget tilsagn om støtte fra Salling Fondene, Spar Nord Fonden, Augustinus Fonden, Åge og Johanne Louis Hansens Fond, Jyske Bank, Syddjurs Kommune og Nationalpark Mols Bjerge, fortæller Anne Sophie Gamborg i en pressemeddelelse.

I år forventes omkring 1800 tilskuere på ridebanen foran godsets hovedbygning, og alle arealer inddrages til arrangementet
"Det er jo et stort arrangement. Hele godset er i fuld vigør: Hubertus Kroen er jo omdannet til gorumet-restaurant, parken er den smukke og hyggelige ramme om en stor picnic for mange mennesker, ja selv vores private hovedbygning inddrages - her spiser og overnatter kuntnerne og alle de frivillige inviteres på intimkonccert efter forestillingen", forklarer Anne Sophie Gamborg.

Den Store Hampedag  Hamp 360 grader gæster tv2 hemp

Den Store Hampedag - Hamp 360 grader

Den Store Hampedag er gennemført med stor succes!

Tusind tak til alle vore gæster, der deltog i "Den Store Hampedag - Hamp 360 grader" på Møllerup Gods i går!

Vi var omkring dyrkning af hamp som landbrugsafgrøde, hamp som bygge materialer og isoleringsmateriale, hamp som ernæringsrig ødevare og gæsterne prøvede også at lave sin egen mad med hamp. Desuden var der et indlæg fra Spectrum Cannabis omkring medicinsk cannabis.

Dagen blev foreviget i forbindelse med optagelser til TV2's En Stor Dag på Godset, som bliver vist til efteråret.

 

Gårdbutik Møllerup Gods hamp fødevarer

Møllerups Gårdbutik åbner for sæsonen

Møllerup Gods genåbner sommer-gårdbutikken på godset med salg af egne fødevareprodukter

Møllerup Gods åbner nu gårdbutikken med salg af egne fødevareprodukter for sæsonen 2018.
I lighed med sidste år vil forbipasserende, turister og lokale kunne handle Møllerups egne produkter baseret på hamp i godsets gårdbutik hver fredag hele sommeren.

”Sidste år var det lidt på forsøgsbasis, at vi åbnede gårdbutik, men vi har oplevet stor opbakning og interesse fra både turister og lokale, så vi er slet ikke i tvivl om, at gårdbutikken er kommet for at blive.
Vi har jo de ideelle rammer for en autentisk gårdbutik og en helt unik mulighed for at formidle historien om hampen og de gode ernæringsmæssige egenskaber lige dér, hvor hampen er dyrket. Vi har haft stor fornøjelse af, at møde kunderne lige her, i vores eget nærmiljø, og kan altså rigtig godt lide at være tæt på vores kunder og formidle historien om både hampen og godset”, siger godsejer og landmand Anne Sophie Gamborg

I julen holdte gårdbutikken ekstraordinært åbent 2 fredage i december, hvor der også var tilhørende rundvisninger og julehygge. Nu er det altså tid til sommersæsonen og faste åbningstid om fredagen kl. 15-17 fra og med d. 23. marts og frem til og med fredag d. 24. August 2018

Der vil udvalgte fredage hen over sommeren måske arrangeres en lille rundvisning eller lignende lige op til butikkens åbningstid. Dette annonceres på Facebooksiden: Møllerup Gods.

Frivilligt arbejde møllerup gods verdensballetten

Frivillige hænder på Møllerup Gods

Vi er på Møllerup Gods dybt taknemmelige over de frivillige, der bl.a. er med til at bære Verdensballetten igennem som et stort, professionelt kulturelt arrangement.

Vi ønsker nu at oprette en gruppe af frivillige under navnet "Møllerups Venner"

Har du interesse i frivilligt arbejde, kultur, historiske huse, jagt, hesteopdræt eller vil du bare gerne være med til at gøre en forskel og udvide dit netværk?

Så kontakt event manager Mette Ebert på me@moellerup.dk
Vi glæder os til at høre fra dig:)

Læs mere i pressemeddelelsen her

Møllerup Gods har behov for driftsleder

Møllerup Gods har behov for driftsleder - pressemeddelelse

Møllerup Gods er -trods de mange traditioner, der kendetegner et gods og driften heraf- inde i en  rivende udvikling og udvider med en driftsleder.

Anne Sophie og Stig Gamborg er et driftigt godsejerpar, og Møllerup Gods har derfor rigtig mange forretningsmæssige aktiviteter i gang på godset. Her er flere virksomheder samlet under samme tag og alle med godsejerparret i ejerkredsen. Seneste skud på stammen er Spektrum Cannabis, der som bekendt har fået tilladelse til at dyrke medicinsk cannabis.

I og med at der naturligvis også drives traditionel godsdrift med landbrug, afgrøder, hestepension og jagtaktiviteter, har Anne Sophie og Stig Gamborg besluttet sig for at ansætte en driftsleder til Møllerup Gods og annoncerer fra 1. februar efter den rette person. Driftslederen vil få ansvaret for land- og skovbrug, afgrøder, maskinpark og de omkringliggende arealer i samarbejde med den ansatte landmand og de øvrige af godsets folk, og overtager dermed en del opgaver fra Anne Sophie Gamborg, som selv bl.a. er uddannet driftsleder.

”I takt med at vi har udvidet med flere og flere forskellige forretningsområder, og jeg har mere og mere travlt med de nye forretningsområder, er det vigtig fortsat at have fokus på rettidigheden i planteavlen.

Det er Møllerup der koordinerer kontraktavlen af hampen og kontakten med avlere og udvikling i viden om dyrkningen af hampen er en opgave i stigende omfang, som en driftsleder får travlt med. De høje kvalitetskrav, vi har til Møllerups hamp, starter med stor fokus på kvalitet lige fra valg af sorter over dyrkningen i marken til de færdigoprensede frø. Det bliver godt at samle ansvaret for dyrkningen af hampen under driftslederen” udtaler Anne Sophie Gamborg.

Da Møllerup Gods udlejer den gamle Hubertus Kro og desuden afvikler mange større kulturelle arrangementer og gerne vil øge denne aktivitet, vil driftslederen også have en del vedligeholdelsesmæssige opgaver samt det naturlige ansvar for forsyninger og arealer i forbindelse med afvikling af arrangementer.

Anne Sophie Gamborg forklarer: ”På Møllerup deltager vi aktivt i kulturlivet, bl.a. ved at huse Verdensballetten med 1700 gæster. Det bliver driftslederen, der kommer til at få det store ansvar -både med forberedelse og for afviklingen af dagen, i forhold til at der er vand og strøm nok, at parken viser sig fra sin bedste side og at vi har parkering nok. Der skal også koordineres med en masse frivillige.
Hubertus Kroen er jo en fin gammel bygning fra 1710 og med mange udlejninger kommer der også lidt viceværtsopgaver. Man risikerer at skulle hjælpe med mange sjove ting - alt fra et smadret vindue til en bil der ikke vil starte. Så stillingen kræver en vis fleksibilitet og at man kan se charmen ved at løse de opgaver, der måtte opstå - både de store og små opgaver”

Se jobannoncen her

Verdensballetten 2018 på Møllerup Gods

D. 14. juli 2018

Annonce i Politiken

Verdensballetten annoncerer netop nu i Politikens store Scenetillæg i kultursektionen, som udkom sammen med avisen i 400.000 eksemplarer i fredags.
Det er et nyt tiltag at annoncere i den landsdækkende udgave med alle de 6 spillesteder, og vi er her på Møllerup naturligvis spændte på effekten. Vi er i fuld gang med billetsalget til årets forestilling, både alm stolerækker og VIP borde er nu i salg - og det går forrygende!
Vi glæder os rigtig meget til at opleve endnu en magisk aften i selskab med kunstnerne og både nye og tilbagevendende gæster. Verdensballetten præsenterer i år nogle af verdens mest anerkendte balletstjerner fra The Royal Ballet i London, Staatsballet Berlin samt mariinsky Ballet i Skt. Petersborg, som sjældent optræder på på samme scene og sjældent optræder i Danmark.
Ses vi til en smuk sommeraften på Møllerup Gods?

 

Læs mere

Møllerup var vært ved Åbent Landbrug.

D. 17. september 2017

Møllerup var vært ved Åbent Landbrug.

På Møllerup var vi for første gang værter ved Landbrug og Fødevarers store dag Åbent Landbrug. Det var en stor glæde at tage imod næster 1000 interesserede, nysgerrige og glade gæster. Vejret var med os, så selvom det har været en våd september var den 17. en fin dag hvor vejret viste sig fra den bedste side.

De mange gæster kunne besøge forskellige områder på Møllerup. Møllerups Skytte, Danmarks Jægerforbund, Normafood, der grillede vildt og flere grupper jagthunde lavede et program til stor glæde for store og små. Vores samarbejdspartnere havde kørt et par store flotte traktorer til området. Østjydsk Køreselskab kørte folk ture i hestevogn. Biavlerforeningen viste bl.a. vildbyggede honningtavler frem. Man kunne blive klogere på landbrug, genanvendelse af affaldsmaterialer og hamp, man kunne også besøge hampbutikken.. Der var mulighed for at besøge staldene og se hestene under rytter. Vilfred Friborg kom og fortalte om Møllerups historie. På kroen kunne man nyde en kop kaffe, en hampeøl eller en muffin med hamp. 

Læs mere

Smukfests medarbejdere bespises med hamp

D. 19. juli 2017

Smukfests medarbejdere bespises med hamp

Vi er super glade for samarbejdet med Møllerup omkring deres hampeprodukter. Vi har længe gerne ville øge den ernæringsmæssige sammensætning af den mad, vi tilbyder vores medarbejdere. Ved at integrere hamp i nogle af vores tilbud, er vi kommet langt, sigern Jakob Buchbjerg, der er foodkoordinator og dermed ansvarlig for medarbejderforplejningen på Smuk fest. 

Smukfest serverer i første omgang ristede hampefrø, afskallede hampefrø, hampemel, spegepølse med hamp samt Møllerups to granolaer med kako og bær.

Læs mere

Møllerup Gods holder pop-up gårdbutik fredage i sommerferien frem til den 25. august.

D. 15. juli 2017

Pop-up gårdbutik på Møllerup

Niels Jørgensen åbnede dørene i vores lille gårdbutik hver fredag eftermiddag kl. 15-17 i juli og august måned. Mange, der har spurgt os, om vi har en gårdbutik på Møllerup. Vi kan åbne efter aftale. Vores hampeprodukter forhandles på webshop www.moellerup.dkLokalt: Menu i Rønde, Min Købmand i Trustrup, Feldballe, Knebel og hos Let Køb Gjerrild. i Landsmad-kæden og udvalgte SuperBrugsen, Dagligvare og Kvickly butikker landet over.

Læs mere

Kæmpe opbakning til Verdensballet på Møllerup

D. 11. juli 2017

Kæmpe opbakning til Verdensballet på Møllerup

Som tidlingere år er hovedsponsoren Jyske Bank. Derudover er der en stor støtte og opbakning fra Salling Fonden, Spar Nord Fonden, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis Hanses Fond, Syddjurs Kommune og Nationalpark Mols Bjerge. "Det er helt overvældende med den store opbakning og det giver ekstra blod på tanden til at gøre et endnu bedre stykke arbejde, men uden alle sponsorerne var arrangementet selt ikke muligt at gennemføre, derfor er det en rigtig glædelig nyhed at modtage støtten. Planlægningen og forberedelserne til balletten fylder meget, samtidig med at budgettet er stramt" siger Anne Sophie Gamborg

Læs mere

Møllerup Gods Anne Sophie Gamborg Foredragsaften den moderne herregaard på Gammel Estrup Herregårdsmuseum

D. 9. marts 2017

Foredragsaften på Gammel Estrup Herregårdsmuseum: Den Moderne Herregaard

Hvordan driver man med succes et gods idag? Godsejerne Anne Sophie Gamborg, Møllerup Gods og Svend Brodersen, Gram Slot fortæller om arbejdet med at drive et gods mange forskellige aktiviteter og indtægtskilder

Læs mere

Møllerup Gods lancerer hudplejeserie med dansk hamp

D. 22. oktober 2016

Møllerup Gods lancerer hudplejeserie med dansk hamp

Hampens egenskaber har afgørende betydning for en sund hud, og det gør hampeolien til et efftektivt hudplejeprodukt, der giver synlinge resultater allerede efter kort tids brug.

Læs mere

Anne Sophie og Stig Gamborg fra Møllerup Gods godt begyndte at dyrke hamp til fødevarer sidste år

D. 12. august 2016

Anne Sophie og Stig Gamborg fra Møllerup Gods begyndte at dyrke hamp til fødevarer sidste år

Sidste år havde vi 30 hektar, i år 300 hektar og næste år planlægger vi 900 hektar med hamp. Vi dyrker ikke det hele selv, men har også lokal avlere til at dyrke for os.

Læs mere

Møllerup Gods - Helt ude i hampen

D. 25. juni 2016

Møllerup Gods - Helt ude i hampen

For nylig havde jeg den fantastiske oplevelse at være til Grand Opening på Møllerup Gods som epicenter for dansk hampproduktion. Omdrejningspunkt var de lækre fødevarer Møllerup Gods producerer.

Læs mere

Levende kultur nedfældet på papir

D. 25. november 2015

Levende kultur nedfældet på papir

For første gang nogensinde er der nu en bog på gaden om Møllerup Gods. Vigtig viden til fremtiden i følge bestyrelsen i Nationalpark Mols Bjerge.

Læs mere

Julekoncert filmes til TV-serien ”Godsejerne”

D. 19. november 2015

Julekoncert filmes til TV-serien ”Godsejerne”

Der emmer af jul på Møllerup Gods, og onsdag 25. november kl. 19.00 bliver der fyldt godt op på det smukke gamle loft over herskabsstalden, når Møllerup Gods inviterer til julekoncert.

Læs mere

Møllerup Gods henter hjælp fra 45 studerende

D. 16 november 2015

Møllerup Gods henter hjælp fra 45 studerende

Studerende fra 12 forskellige uddannelser på Erhvervsakademi Aarhus udtænker computerspil, der skal øge omsætningen på Møllerup Gods på Mols. 

Læs mere

Ny bog om Møllerup Gods af Vilfred Friborg Hansen

D. 19 november 2015

Ny bog om Møllerup Gods af Vilfred Friborg Hansen

Som sædvanen er, udgiver Boggalleriet ved boghandler Niels Trangbæk, Rønde, en lokalhistorisk bog skrevet af lokalhistoriker og tidligere borgmester Vilfred Friborg Hansen op til jul. 

Læs mere

Computerspil skal profilere gods

D. 12. november 2015

Computerspil skal profilere gods

Et historisk gods og et topmoderne computerspil. De to ingredienser er forenet i et kreativt projekt, som skal øge brandingen af Møllerup Gods nær Rønde. 

Læs mere

Møllerup Gods vil øge branding ved hjælp af computerspil

D. 11. november 2015

Møllerup Gods vil øge branding ved hjælp af computerspil

Studerende fra 12 forskellige uddannelser på Erhvervsakademi Aarhus udtænker computerspil, der skal øge brandingen af Møllerup Gods på Mols.

Læs mere

Verdenskendt violinist gæster Møllerup Gods

D. 29 oktober 2015

Verdenskendt violinist gæster Møllerup Gods

Møllerup Gods afholder julekoncert over den gamle Herskabsstald d. 25. november kl. 19.00, hvor en række af de kendte musikalske stjerner fra Verdensballetten præsenteres.

Læs mere

Musikalske stjerner fra Verdensballetten til Møllerup Gods

D. 13 oktober 2015

Musikalske stjerner fra Verdensballetten til Møllerup Gods

Efter sommerens succes med Verdensballet på Godset kommer nu en julekoncert med musikalske stjerner.

Læs mere

Møllerup Gods inviterer til julekoncert d. 25 november

D. 13 oktober 2015

Møllerup Gods inviterer til julekoncert d. 25 november

Møllerup Gods inviterer d. 25 november for første gang indenfor til en intim julekoncert med sangere og musikere fra Verdensballetten ovenpå Herskabsstalden. 

Læs mere

Mere TV fra livet som godsejer på DR1

D. 10 september 2015

Mere TV fra livet som godsejer på DR1

DR er i gang med at optage seks nye afsnit af TV programmet ”Godsejerne” på blandt andet Møllerup Gods.

Læs mere

Møllerup Gods fortsætter TV succes

D. 10 september 2015

Møllerup Gods fortsætter TV succes

Godsejerparret Anne Sophie og Stig Gamborg blev i foråret landskendt i TV succesen ”Godsejerne” på DR1. Godsejerparret vender nu tilbage i ny sæson af det populære TV program. 

Læs mere

Markafbrænding på gods blev bremset

D. 7. august 2015

Markafbrænding på gods blev bremset

Det vurderer landmand og godsejer Anne Sophie Gamborg fra Møllerup Gods efter, at brandvæsenet standsede en lovlig afbrænding af en frøgræsmark på godset. Det skete efter en anmeldelse.

Læs mere

Lovlig afbrænding på Møllerup Gods stoppet

D. 6 august 2015

Lovlig afbrænding på Møllerup Gods stoppet

Et opkald til brandvæsnet fik tidligere på ugen sat en stopper for en ganske lovlig afbrænding af en frøgræsmark på Møllerup Gods.

Læs mere

D. 6 august 2015

Lovlig afbrænding af frøgræsmark på Møllerup Gods stoppet

Møllerup Gods foretog lovlig afbrænding af frøgræsmark, men blev efter kort tid stoppet. Det får nu store konsekvenser for godsets bedrift. 

Læs mere

D. 30 juli 2015

Møllerup Gods gentager publikumssucces

Møllerup Gods inviterede for 4. gang indenfor på hovedbygningen i forbindelse med Klassiske Koncerter i Djurs og Mols.

Læs mere

D. 14 juli 2015

Verdensballet giver Møllerup mod på nye events

“I kan noget særligt her på Mols - I kan få solen til at skinne.” Det sagde operasanger og konferencier Jens-Christian Wandt i sin velkomst til et rekordstort publikum ved Verdensballetens optræden.

Læs mere

D. 13 juli 2015

Rekordbesøg til Verdensballetten på Møllerup Gods

Næsten 1800 gæster overværede fredag aften Verdensballettens optræden på friluftsscenen på Møllerup Gods.

Læs mere

Verdensballetten udbreder historien om Møllerup

D. 11. juli 2015

Verdensballetten udbreder historien om Møllerup

Det er ikke kun et kulturelt arrangement i verdensklasse, når gæsterne dukker op på Møllerup Gods. Det handler lige så meget om viden. Godset satte på ny en rekord.

Læs mere

Rekord i vente på Møllerup Gods

D. 8. juli 2015

Rekord i vente på Møllerup Gods

Fire år med koordineringen af Verdensballetten giver godsejerparret mod på at prøve nye ting. Fredag venter endnu et rekordår på godset.

Læs mere

D. 8 juli 2015

Møllerup Gods gør klar til Verdensballet

Det er ikke længere nok bare at drive landbrug, hvis man vil holde et historisk gods kørende økonomisk. En række godser supplerer indtægterne fra stalde og marker med kulturtilbud.

Læs mere

D. 20 juni 2015

Regentparret støtter Verdensballetten for 3. år i træk

Igen i år har Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond valgt at støtte Verdensballetten. Det er 3. år i træk at Regentparret har valgt at donere penge til forestillingerne.

Læs mere

D. 18 juni 2015

Verdensstjerner kommer til Møllerup Gods

En række af verdens største balletstjerner kommer til Danmark, når Verdensballetten for 4. år i træk præsenteres på Møllerup Gods. 

Læs mere

D. 11 juni 2015

Regentparret støtter Verdensballet på Møllerup Gods

Regentparret viser stor interesse og støtter for tredje år i træk sommerens helt store kulturbegivenhed, Verdensballetten, som blandet andet gæster Møllerup Gods på Djursland fredag d. 10 juli. 

Læs mere

D. 1 juni 2015

Møllerup Gods tester hamp til fødevareproduktion

Møllerup Brands har fået tildelt støtte fra innovationsmiljøet Future Food Innovation (FFI). Nu skal der testes om restprodukter fra industrihampplanten kan anvendes i fødevareproduktion.

Læs mere

D. 1 juni 2015

Møllerup Gods tildeles støtte til innovativt hampeprojekt

Møllerup Brands, som er et selskab under Møllerup Gods, har fået tildelt støtte fra innovationsmiljøet Future Food Innovation (FFI). 

Læs mere

D. 11 maj 2015

Møllerup Gods skaber nyt fødevarekoncept

Godsejerfamilien Gamborg fra Møllerup Gods på Djursland, skaber et helt nyt fødevarekoncept, med afsæt i bæredygtighed og godsets spændende historie.

Læs mere

Politisk markvandring var et tilløbsstykke

D. 14. maj 2015

Politisk markvandring var et tilløbsstykke

Landmænd strømmede til Møllerup Gods for at møde blandt andre næstformand Kristian Jensen fra Venstre. Djursland Landboforening stod bag det anderledes arrangement.

Læs mere

D. 11 maj 2015

Lars Løkkes adjudant snakker landbrugspolitik på Møllerup

Danmarks tidligere agrarparti, Venstre, er repræsenteret ved næstformand Kristian Jensen, når Djurslands Landboforening arrangerer bedriftsbesøg på Møllerup Gods tirsdag 12. maj.

Læs mere

D. 20 april 2015

At være landmand forpligter

Anne Sophie Gamborg mener, at det forpligter at være landmand. Det der tages fra jorden skal føres tilbage igen, sådan at jorden forbliver næringsrig til de næste generationer.

Læs mere

D. 31 marts 2015

TV-optræden øger interessen for Verdensballetten

Godsejerfamilien Gamborgs optræden i TV-serien ”Godsejerne” i primetime på DR1 over otte onsdage har skærpet interessen for sommerens udendørsforestilling med Verdensballetten på Møllerup Gods.

Læs mere

D. 17 februar 2015

Mere forvaltere end godsejere

Sidste sommer åbnede Anne Sophie og Stig Gamborg dørene for et tv-hold, der fulgte livet på Møllerup Gods gennem nogle måneder. Optagelserne er blevet til otte tv-programmer.

Læs mere

Godsejere viser hverdagen i ny DR-serie

D. 10 februar 2015

Godsejere viser hverdagen i ny DR-serie

Ny programserie skildrer tre godsejerfamiliers liv og giver et indblik i, hvilke udfordringer de kæmper med, når økonomien og familielivet skal passes på et gods.

Læs mere

Kom tæt på godsejere i ny TV-serie

D. 10 februar 2015

Kom tæt på godsejere i ny TV-serie

Ny programserie på DR1 skildrer tre godsejerfamiliers liv og giver et indblik i, hvilke udfordringer de kæmper med, når økonomien og familielivet skal passes på et gods.

Læs mere

D. 10 februar 2015

Godsejere i arbejdstøj går på TV

Fra næste onsdag og syv uger frem bliver godsejerparret Stig og Anne Sophie Gamborg fra Møllerup Gods hovedpersoner i en ny programserie i primetime på DR1.

Læs mere

D. 15 juli 2014

Topkarakter til balletaften på Møllerup Gods

På årets hidtil nok mest lækre sommeraften med varme og fuldmåne kunne arrangørerne af Verdensballettens forestilling fredag aften på Møllerup Gods notere sig en gedigen succes.

Læs mere

D. 12 juli 2014

Kongelig underholdning til ballet på Møllerup

På årets måske mest vidunderlige sommeraften med både varme og fuldmåne kunne arrangørerne af Verdensballettens forestilling på Møllerup Gods fredag aften glæde sig over et vellykket arrangement.

Læs mere

Regentparret kommer

D. 10 juli 2014

Regentparret kommer

Møllerup Gods varmer op til Verdensballetten med en favnfuld kunst og kultur. Der er udstilling af ballet-billeder, foredrag og optræden af børn fra balletskoler i Aarhus og Randers.

Læs mere

Verdensballet med prins Henrik i kulissen

D. 10 juli 2014

Verdensballet med prins Henrik i kulissen

Uropførelse af prinsgemalens digt »Cote à Cote« på Møllerup Gods fredag 11. juli, der på tredje år lægger rum til Verdensballettens outdoor-optræden.

Læs mere

Prins Henrik går nu også til balletten

D. 10 juli 2014

Prins Henrik går nu også til balletten

Når verdensballetten i morgen danser på Møllerup Gods ved Rønde, vil et af Prins Henriks kærlighedsdigte til Dronning Margrethe danne grundlag for en 'pas de deux'.

Læs mere

D. 8 juli 2014

Kongeligt besøg til ballet på Møllerup Gods

Dronning Margrethe og Prinsgemalen er også i år på plads, når Verdensballetten fredag optræder på den åbne scene foran Møllerups hovedbygning med ballet, opera og musik for violin på programmet.

Læs mere

D. 22 juni 2014

Balletstjerner er vilde med Møllerup Gods

Arrangørerne af Verdensballettens forestilling på Møllerup Gods fredag 11. juli gør sig klar til et endnu større rykind end besøget sidste år.

Læs mere

D. 26 marts 2014

Tre kulturelle fyrtårne vender tilbage

Sommeren i Syddjurs er smækfuld af kultur på internationalt niveau og de tre hold ildsjæle bag arrangementerne har givet grønt lys for nye kulturoplevelser.

Læs mere

Arvingen til betroet gods

D. 26 januar 2014

Arvingen til betroet gods

Anne Sophie Gamborg, født Lüttichau, overtog i 2002 driften af slægtsgården Møllerup. Her svinger pendulet mellem at være mor, hustru, erhvervskvinde, landmand og værtinde på et gods.

Læs mere

Mindre landbrug og mere natur belønnes med bedre jagt

D. 2 september 2013

Mindre landbrug og mere natur belønnes med bedre jagt

Møllerup Gods har via biotopplaner leveret mere natur og styrket biodiversiteten. Det giver mulighed for at sætte flere fasaner og agerhøns ud – og dermed bedre jagt.

Læs mere

D. 22 juli 2013

Kongelig underholdning med Verdensballetten på Møllerup

Fru godsejer Anne Sophie Gamborg håber at kunne skabe en tradition på Møllerup med ballet i særklasse. Torsdag aften kom denne drøm et skridt nærmere sin opfyldelse.

Læs mere

D. 6 juli 2013

Verdensballet med stjernekok bag gryderne

Det bliver en sand stjernepararde, når Verdensballetten for andet år torsdag 18. juli gæster Møllerup Gods til en friluftsforestilling med ballet og opera.

Læs mere

D. 15 marts 2013

Verdensballetten tilbage på Møllerup Gods

Sidste års store kulturevent på Djursland bliver ikke en enlig svale, for Verdensballetten vender denne sommer tilbage til friluftsscenen på Møllerup Gods med en blanding af ballet, opera og musik.

Læs mere

D. 1 september 2012

Gods & gummistøvler: Møllerup Gods

Anna Louise Tranæs Didriksen besøger de østjyske godser i serien Gods & Gummistøvler. I den første udsendelse besøger hun Møllerup Gods på Djursland.

Læs mere

Møllerup håber på mere Verdensballet

D. 18 juli 2012

Møllerup håber på mere Verdensballet

”På Møllerup Gods havde vi nerver af stål”. Sådan siger godsejer Anne Sophie Gamborg om opspillet til Verdensballettens optræden på en friluftsscene foran Møllerup Gods' hovedbygning fredag aften.

Læs mere

Balletdansens elite indtager Møllerup

D. 6 juli 2012

Balletdansens elite indtager Møllerup

De plejer at danse på scener i New York, London, Paris, Milano, Moskva og Tokyo. Men fredag den 13. juli indtager et hold af verdens bedste balletdansere Møllerup Gods.

Læs mere

Stjerneviolinist spiller op til ballet på Møllerup

D. 6 juli 2012

Stjerneviolinist spiller op til ballet på Møllerup

Verdensballettens friluftsforestilling på Møllerup Gods fredag 13. juli bliver en sand stjerneparade. 

Læs mere

Verdensstjerner danser ballet på Møllerup

D. 26 juni 2012

Verdensstjerner danser ballet på Møllerup

Verdensballet på Møllerup er overskriften, når syv solodansere fra The Royal Ballet of London, to operasangere, en pianist og en violinist fredag 13. juli træder op til premieren på et stort kulturarrangement.

Læs mere