Regentparret støtter Verdensballet på Møllerup Gods

Regentparret viser stor interesse og støtter for tredje år i træk sommerens helt store kulturbegivenhed, Verdensballetten, som blandet andet gæster Møllerup Gods på Djursland fredag d. 10 juli. 

Regentparrets fond støtter Verdensballet på Møllerup Gods

Regentparret har de forgangne to år været et begejstret publikum ved Verdensballet på Møllerup Gods, og har i år valgt at vise deres opbakning til det østjyske arrangement gennem deres fond.

- At dronningen og prinsgemalen støtter Verdensballetten er en helt særlig anerkendelse. Og vi er meget glade og stolte over, at vi kan tiltrække en sådan opmærksomhed fra vores kongehus, og at regentparret vil støtte Møllerup Gods på den måde, siger Anne Sophie Gamborg, ejer af Møllerup Gods.

Pengene skal gå til fornyelse og udvikling af Verdensballetten, som forventes at få et rekord stort antal gæster i år.

- ”Godsejerne” har skabt massiv omtale for Møllerup Gods og Verdensballetten, og det kan vi tydeligt mærke på interessen for billetsalget. Selvom vi får flere gæster i år, er vi fortsat meget opmærksomme på, at alle får en uforglemmelig dag, siger Anne Sophie Gamborg, som dog er fortrøstningsfuld overfor udfordringen.

Det er 4. år i træk, at Møllerup Gods er vært ved arrangementet, som blandet andet byder på hyggelig picnic i godsets park med lokale delikatesser, historiske rundvisninger og balletforestillingen med balletstjerner fra to af verdens mest prestigefyldte balletkompagnier, Mariinskij Teatret i St. Petersborg og The Royal Ballet of London.

Kæmpe interesse fra lokalsamfundet

Udover den store interesse for billetter til arrangementet, har der også været en enorm interesse fra lokalsamfundet.

- Vi oplever rigtig god opbakning fra vores lokalsamfund, samarbejdspartnere og virksomheder, som ønsker at etablere et samarbejde. Og når vi får så god opbakning fra vores lokalområde, så er det rigtig sjovt at lave sådan et arrangement som Verdensballetten. Uden støtte fra vores lokalområde, kan vi ikke sikre afviklingen af arrangementet, så det betyder utroligt meget for os,” siger Anne Sophie Gamborg, som har travlt med de sidste forberedelser til Verdensballetten d. 10 juli.

Støtte fra både virksomheder og fonde er helt afgørende for, at større kulturelle arrangementer kan etableres udenfor de større byer. Verdensballetten er i flere år blevet støttet af flere fonde samt Syddjurs Kommune og Nationalpark Mols Bjerge. I år er det tilmed lykkedes at skabe samarbejde med en større sponsor, Jyske Bank. Sponsoratet er den slags samarbejder, som kan være med til at udvikle Verdensballetten år for år.

- Vi er naturligvis nødt til at hjælpe hinanden og bakke op om de tiltag, som er i kommunen, for ellers er det rigtig svært at afholde arrangementer i denne kaliber. Vi håber også, at Verdensballetten kan være med til at sætte fokus på vores smukke egn og gøre den attraktiv – ikke kun for os, men også for vores mange besøgende, siger Anne Sophie Gamborg.

Program for Verdensballetten 2015

Kl. 16.30 åbner området med Picnic i Parken

Kl. 16.30 åbner baren med lokale specialiteter i form af mad og drikke samt kaffe og kage

Kl. 17.00 er der rundvisning på Møllerup Gods (varighed ca. 30 minutter) 

Kl. 18.00 optræder Aarhus og Randers Balletskoler med uddrag fra deres afslutningsforestilling 

Kl. 20.00 Verdensballet 2015 forestillingen